Home Onze school Overblijf

Overblijf

De overblijf op De Schakel wordt verzorgd door een enthousiaste groep mensen bestaande uit 11 vrijwilligers van onze eigen school en 3 pedagogisch medewerkers van Kinderopvang Smallsteps. Het uitgangspunt bij het overblijven op onze school is dat kinderen zich in een veilige omgeving kunnen ontspannen en keuzevrijheid hebben in hun spel. De middagpauze start om 12.00 uur. Om 13.05 uur klinkt het eerste belsignaal en gaan de kinderen weer naar hun lokaal, zodat 13.15 uur de lessen weer beginnen. Bij de overblijf maken we onderscheid tussen het eten en het spelen.

Het eetmoment

Het eetmoment start om 12.00 uur. De kinderen van groep 1, 2 en 3 die overblijven, eten in de grote hal. De vrijwilligers van die dag houden toezicht op deze kinderen. Zij krijgen ruimschoots de tijd om hun meegebrachte lunch te nuttigen. De kinderen van de overige groepen die overblijven, eten in hun eigen klas of in een aangrenzend lokaal. Zij eten onder toezicht van de leerkracht. Zij krijgen de tijd tot 12.20 uur. De leerkrachten pauzeren vervolgens. Kinderen die nog niet klaar zijn met eten, mogen hun lunch verder afronden in de grote hal.

Het speelmoment

Vanaf 12.15 uur kunnen kinderen buiten spelen. Er is vanaf dat moment toezicht. In eerste instantie bestaat het toezicht uit de pedagogisch medewerkers. Eén van hen organiseert op drie dagen een sportactiviteit waar ongeveer 30-35 kinderen per keer aan kunnen deelnemen. Er wordt gestreefd naar eerlijke mogelijkheden voor alle kinderen. In de loop van de overblijf breidt het toezicht buiten zich verder uit. Bij goed weer spelen de kinderen zo veel mogelijk buiten.

Coördinator

Heeft u vragen over de overblijf, dan kunt u zich richten tot de overblijfcoördinator, Christel de Wit. Zij is op vrijdagochtend tussen 8.20 uur en 8.40 uur aanwezig. Vragen over de overblijf of het aanmelden van uw kind kan via email overblijf@schakelleiderdorp.nl.