Home Onze school Ons Onderwijs Onderzoekend en ontwerpend leren

Onderzoekend en ontwerpend leren

Het afgelopen schooljaar hebben we in onze school kennisgemaakt met onderzoekend en ontwerpend leren. Bij onderzoekend en ontwerpend leren werken leerlingen aan een zelf gekozen vraag, verrichten ze zelf onderzoek en bedenken en ontwerpen ze mogelijke oplossing voor hun probleem of behoefte.

In alle groepen zijn onderzoeken uitgevoerd door kinderen. Daarnaast hebben de kinderen deelgenomen aan de leerlijn ‘Programmeren’. We hebben gezien dat kinderen zeer gemotiveerd zijn voor deze vorm van leren. Dit vormt een gezonde tegenhanger van het aanleren van de hoofdvaardigheden rekenen, lezen en schrijven.